De praktische zaken

Kosten en vergoedingen

Kosten: 65 euro per uur (een sessie duurt 1 à 1,5 uur).

Zowel een eenmalige sessie als een traject is mogelijk. Een traject bestaat uit een intake, onderzoek in de praktijk, ervaringsgerichte sessies en een evaluatie.

Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering zijn bij therapie in veel gevallen mogelijk. Op de website van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) vind je een overzicht van het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraars. Coaching wordt niet door zorgverzekeraars vergoed. De vergoeding voor therapie vanuit de aanvullende verzekering ‘gezinnen’ bij CZ is bijvoorbeeld 40 euro per sessie.

Kleding

De sessie(s) vinden grotendeels buiten of in een onverwarmde ruimte plaats, trek daarom in het koude seizoen goede waterdichte en warme kleding aan. Denk ook aan stevige schoenen, waarop je goed uit de voeten kunt.

De creatieve sessies vinden binnen plaats.

Locaties

Mijn praktijkruimte bevindt zich in Het Molenwater Pand – centrum voor gezondheid & welzijn in Middelburg. Hier ben je welkom voor een intake of creatieve sessies.
De buitenlocatie met paarden, de hond en outdoor sessies is in Vrouwenpolder. De camper is mijn flexibele praktijkruimte, die we neer kunnen zetten op iedere buitenlocatie!

De paarden en locatie in Vrouwenpolder zijn van familie van Es, zij runnen een b&b in Vrouwenpolder.

We kunnen eventueel ook terecht op de locatie met paarden van familie van Manen in Kruiningen. Monique van Manen is collega-equine assisted coach.

Het betreden van de locaties en de omgang met de paarden is altijd op eigen risico. Ik hou, voor zover en zoveel als mogelijk is, de psychische en lichamelijke veiligheid van mens en dier in het oog.

Het is mogelijk om je eigen paard of hond als spiegel in te zetten, zodat je over jezelf kunt leren van het dier waar je vertrouwt mee bent. Ik kom dan met mijn vw-busje naar jouw locatie.

Vertrouwelijkheid en professie

Alles wat in de sessie naar boven komt zal professioneel en vertrouwelijk behandeld worden. Door de inschrijvingen bij beroepsregisters: de NFG, het KREAC en het RBGZ, conformeer me ik aan hun voorwaarden zoals de ethische beroepscode en ik hanteer de Algemene Voorwaarden van het KREAC. Ik houd mezelf scherp en blijf in ontwikkeling door het volgen van intervisie, cursussen, opleidingen en coaching.

Maatwerk

Ieder traject wordt individueel afgestemd. Maatwerk leveren is mogelijk. Bij een (lichamelijke) beperking kijken we naar wat mogelijk is. Heb je vragen, neem dan gerust even contact op.

Op de hoogte blijven?

Volg Flow Coaching Zeeland op Facebook of bekijk mijn persoonlijke LinkedIn profiel.