Praktische info

Kosten en vergoedingen

Zowel een eenmalige sessie als een traject is mogelijk. Een traject bestaat uit een cyclus van 5 sessies: we starten met een intake, daarna gaan we aan de slag met de ervaringsgerichte sessies met inzet van paard, hond, creativiteit of outdoor, de 5e sessie is een evaluatiemoment, waarbij gekeken wordt waar we staan en wat het vervolg wordt. Vervolgens wordt eventueel de cyclus herhaald totdat het doel bereikt is. Als het doel bereikt is wordt na 6 weken een follow-up sessie ingepland, deze sessie geeft extra nazorg zodat het gedrag in de praktijk van het dagelijks leven stabiel blijft.

Kosten particulier: tarief per 1 januari 2024 is 95 euro per uur.

Flow Coaching Zeeland voldoet aan de kwaliteitseisen die gesteld worden door de ziektekostenverzekeraars. Hierdoor en door de registraties bij de NFG en het RBGZ zijn vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering in veel gevallen mogelijk. Op de website van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) vind je een overzicht van het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraars. De vergoeding voor therapie vanuit de aanvullende verzekering ‘gezinnen’ bij CZ is bijvoorbeeld 40 euro per sessie.

Zakelijke coaching

Wilt u uw medewerker aanmelden voor een traject, dan starten we met een telefonische intake met u als werkgever, vervolgens starten we met de cyclus van 5 sessies met uw werknemer: een intake,  ervaringsgerichte sessies met inzet van paard, hond, creativiteit of outdoor, de 5e sessie is een evaluatiemoment, waarbij u ook gedeeltelijk kunt aanschuiven en waarbij gekeken wordt waar we staan en wat het vervolg wordt. Deze cyclus wordt herhaald totdat het doel bereikt is. Na 6 weken een follow-up sessie ingepland, deze sessie geeft extra nazorg zodat het gedrag in de praktijk van het dagelijks leven van uw werknemer stabiel blijft.

Kosten zakelijk: 95 euro per uur.

Kleding

De sessie(s) vinden grotendeels buiten of in een onverwarmde ruimte plaats, trek daarom in het koude seizoen goede waterdichte en warme kleding aan. Denk ook aan stevige schoenen of laarzen.

De creatieve sessies vinden binnen plaats.

Locaties

Mijn praktijkruimte bevindt zich in Het Molenwater Pand – centrum voor gezondheid & welzijn in Middelburg. Hier ben je welkom voor een intake of creatieve sessies.
Per 1 maart 2019 zitten op een prachtige nieuwe buitenlocatie aan de Meiwerfweg nummer 14 in Gapinge. Hier vinden de sessies met mijn paard Incanto en met mijn hond Flow plaats. Vanaf de buitenlocatie lopen we zo het bos in waar de outdoor sessies plaatsvinden.

Het betreden van de locaties en de omgang met de paarden is altijd op eigen risico. Ik hou, voor zover en zoveel als mogelijk is, de psychische en lichamelijke veiligheid van mens en dier in het oog.

Het is mogelijk om je eigen paard of hond als spiegel in te zetten, zodat je over jezelf kunt leren van het dier waar je vertrouwt mee bent. Eventueel kan ik naar jouw locatie komen.

Vertrouwelijkheid en professie

Alles wat in de sessie naar boven komt zal professioneel en vertrouwelijk behandeld worden. Door de inschrijvingen bij beroepsregisters: de NFG, het KREAC en het RBGZ, conformeer me ik aan hun voorwaarden zoals de ethische beroepscode en ik hanteer de Algemene Voorwaarden van het KREAC.

Als zorgverlener vind ik het belangrijk dat de zorg voor u zo goed mogelijk geregeld is. Ik houd mezelf scherp en blijf in ontwikkeling door het volgen van intervisie, cursussen, opleidingen en coaching. Vanaf 1 januari 2019 is de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg in werking getreden, mocht u onverhoopt klachten hebben en hier met mij niet uitkomen dan kunt u hiervoor bij de NFG terecht.

Maatwerk

Ieder traject wordt individueel afgestemd. Maatwerk leveren is mogelijk. Bij een (lichamelijke) beperking kijken we naar wat mogelijk is. Heb je vragen, neem dan gerust even contact op.

Op de hoogte blijven?

Volg Flow Coaching Zeeland op Facebook of bekijk mijn persoonlijke LinkedIn profiel.