Dog assisted therapie en coaching

Kom kennismaken met mijn hond Flow

Tijdens een hondencoach of hondentherapie-sessie maak je kennis met mijn eigen hond Flow. Flow zal je uitnodigen om contact met hem te maken. Hij doet dit met veel enthousiasme, op een speelse en niet bedreigende manier. Met de hulp van mijn hond Flow begeleid ik je om inzicht te krijgen in jezelf en wat jou uit balans brengt.

Hondentaal

Een hond denkt niet, oordeelt niet en stapt niet op je af uit beleefdheid. Een hond heeft maar één taal en dat is lichaamstaal; puur, echt en in ‘het hier en nu’. Wij mensen communiceren onderling ook voor het grootste gedeelte met lichaamstaal, maar zijn ons daar vaak niet bewust van.

Spiegel

Door de reacties van Flow tijdens de coach of therapie sessie wordt je je bewust van het effect dat jouw gedrag heeft op de hond en andersom. Het geeft inzicht in wat er in je omgaat; Flow houdt je als het ware een spiegel voor.

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan de hand van oefeningen en reflectie wordt de verbinding gemaakt tussen de coach/hulpvraag en de dagelijkse praktijk. Ik help je om deze vertaalslag te maken. Stapje voor stapje ga je samen met Flow tools ontdekken om met situaties om te gaan in het dagelijks leven. Zonder oordeel begeleid ik het proces, zodat je uit de sessie kunt halen wat voor jou belangrijk is.

Iets voor jou?

Op de pagina voor wie kun je lezen of het ook geschikt is voor jou. Wil je een keer kennismaken met Flow, of gewoon meer weten, stuur mij dan even een berichtje of bel mij.
Flow is gekeurd en geschikt bevonden als therapiehond. Tijdens het coachen werken we met respect voor mens en dier.

Voordelen van het inzetten van honden tijdens coaching of therapie:

  • Honden leven van nature in een roedel en hebben daarom een natuurlijke drang om aansluiting te zoeken.
  • Hondentaal is gericht op non-verbale communicatie, honden reageren op je intenties, gemoedstoestand en lichaamstaal.
  • Doordat een hond niet (alleen) reageert op wat je zegt, maar op wat je doet en hoe je je voelt, kunnen ze je bewust maken van bepaald gedrag en gevoelens.
  • Honden oordelen niet, ze geven eerlijke feedback.
  • Honden kunnen emotionele steun bieden.