Equine assisted therapie en coaching

Paarden als leermeesters

Als geen ander voelen paarden gedrag en emoties aan. Ze reageren daar direct op. Paarden zijn daarmee geweldige leermeesters omdat ze je een spiegel voorhouden.

Hun taal is lichaamstaal; ze geloven niet in mooie praatjes terwijl gevoelens weggestopt worden. Een paard voelt deze tegenstrijdigheid, kan daar niets mee en zal bijvoorbeeld bij je weggaan. Een paard wil een heldere, eenduidige boodschap.

Hoe dat komt?

In hun genen zijn paarden nog altijd prooidieren en daarmee kwetsbaar. Kleine signalen van een onveilige situatie voelen voor paarden aan als een groot risico. Vandaar dat paarden bijzonder alert en sensitief zijn richting hun kuddegenoten en ook onze emoties en intenties feilloos aan kunnen voelen.

Als jij je anders voordoet dan je je voelt, is dat verwarrend voor het paard. Maar ook voor jouzelf en in het dagelijks leven voor de mensen om jou heen. Doordat paarden reageren op wat er van binnen bij je omgaat, kom je snel bij de kern van waar je vastloopt.

“Ik vond het verrassend dat de paarden, waarmee ik eerder geen contact heb gehad, me duidelijk spiegelden. Ze hebben situaties geconstrueerd waarin ik mijzelf en mijn problemen en hun oorzaak duidelijk terug kon vinden.”

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een equi-assisted coach of therapie sessie vraag ik je opdrachten met het paard uit te voeren.  Na een ervaring gaan we in gesprek; ik zal je vooral observaties teruggeven en vragen stellen, waardoor jij de kans krijgt op zoek te gaan naar antwoorden. Bewustwording is de eerste stap.

De opdrachten doen we naast het paard, je hoeft dan ook geen ervaring met paarden te hebben.

Iets voor jou?

Loop je vast en kom je er zelf niet verder mee? Door coaching of therapie met de paarden krijg je inzicht in jezelf en wat jou uit balans brengt. Je voelt je krachtiger en weet hoe je met situaties om moet gaan.

Benieuwd of het ook geschikt voor jou is? Op de pagina voor wie vind je meer hier over. Neem gerust contact met me op. Ik begeleid je graag in jouw proces!

Citaat van een psychologe: “Ik heb menig sessie nodig om te achterhalen hoe iemand in elkaar steekt, paarden maken dit binnen enkele uren duidelijk”