Outdoor therapie en coaching

Buiten zijn geeft vrijheid

Door buiten in beweging te zijn en opdrachten uit te voeren, ga je op een andere manier aan de slag met je hulpvraag. Dat geeft een verfrissende blik, omdat je niet alleen aan het denken en praten bent. Je wordt je bewust van je lichaam en wat er in je omgaat. Je laat zien hoe je in het dagelijks leven omgaat met situaties en leert vanuit de praktijk.

Hoe werkt het?

We hebben gesprekken in de buitenlucht over jouw situatie of hulpvraag. Daarnaast gaan we aan de slag. De opdracht die je krijgt is afgestemd op jou en heeft een link met je situatie. Het kan een sportieve uitdaging zijn, maar ook een rustige opdracht in de natuur.

Impact

Door te gaan doen, merk je in de praktijk waar je tegenaan loopt. Maar ook waar je sterk in bent of wat jou kracht geeft. De situatie zelf beleven heeft veel meer impact dan alleen maar praten, zodat je ook op andere momenten en in dagelijkse situaties ’terug kunt pakken’ naar je ervaringen tijdens de coach/therapie sessie.

“Tijdens de outdoor-sessie voelde ik hoe frustraties me in de weg staan. Ik ben me nu ook in het dagelijks leven veel meer bewust van wat ik voel en wat er in me omgaat, ik laat me minder belemmeren en weet waar ik naar toe wil.”

Voordelen van outdoor coaching en therapie:

  • Buiten zijn en in beweging komen is niet alleen gezond, maar brengt ook gedachten tot rust. Buitenlucht en beweging maken endorfines vrij (gelukshormonen), waardoor somberheidsklachten afnemen en psychische balans toeneemt.
  • Door gesprekken te combineren met het lichamelijk in beweging zijn, leer je om beter te luisteren naar je eigen lichaam.
  • Door buiten te zijn en in beweging te komen tijdens coaching of therapie verandert, in tegenstelling tot een gesprek tussen vier muren, je uitzicht. Hierdoor krijg je letterlijk nieuwe perspectieven en dat zorgt ervoor dat je minder ‘vast’ blijft zitten.
  • In de natuur kun je gebruik maken van metaforen. Zo kun je leren van de natuur en obstakels op je pad kunnen staan voor de uitdagingen die je tegenkomt in het dagelijks leven.

“Met sport kom ik sneller dichtbij mijn gevoel, zeker als ik uitgeput raak.”