Wijsheid krijg je door ervaring

Wat is de ervaringsgerichte methode

Therapie of coaching met inzet van paarden, honden, creativiteit en outdooractiviteiten is een ervaringsgerichte methode. Naast het vertellen van je verhaal kun je ook in de praktijk ervaren hoe je omgaat met ‘problemen’, gevoelens en jezelf. Je leert en oefent vanuit praktijksituaties.

Voordeel

Er wordt een beroep gedaan op emoties, gedachten, gedrag en lichaam. Dit werkt effectief omdat alles meedoet! Daardoor kom je er direct achter waar het mis gaat en hoe je anders kunt omgaan met gevoelens en situaties waarin je vastloopt.

Hoe werkt het

Samen bespreken we welke vorm het beste bij je past; coaching/therapie met paarden, honden, creativiteit of outdooractiviteiten. Na een (korte) intake, krijg je een opdracht. Deze sluit aan bij de situatie waarin je vastloopt of verder wilt komen. Door te evalueren krijg je nieuwe inzichten. Vaak kom je achter gedrag en gevoelens waar je je niet bewust van was. Nieuwe inzichten kun je oefenen en ze vervolgens toe gaan passen in het dagelijks leven. Ik begeleid je zorgvuldig in je proces, zodat je vanuit jouw tempo en mogelijkheden op zoek gaat naar wat het beste is voor jou.

Andere methodes

Naast de ervaringsgerichte methode werk ik tijdens de sessies vanuit verschillende methodieken zoals: Cognitieve therapie, Oplossingsgerichte methode, Transactionele analyse, Voice dialogue, Gestalt, Mindfulness, NLP, Systemische methode, Intuïtieve methode en andere methoden vanuit de psychosociale hulpverlening.
Ik integreer deze methoden in de opdrachten en de gesprekken, ze zullen veelal niet bewust genoemd worden, het is mijn ‘gereedschapskist’. Het draait uiteindelijk niet om de tools en (gespreks)methoden die ik gebruik, maar het gaat erom dat er volledige aandacht is voor jou en dat jouw ontwikkelingsproces centraal staat.